karlstad.butikslokal-sverige.se: Butikslokal i Åmål

Butikslokal i Åmål

Om området

Cirka 7 mil sydväst om Karlstad ligger Åmål. Åmål har utvecklats från en handelsplats vid en åmynning till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Betydande näringar i Åmål är service, handel och industri. Näringslivet sträcker sig från sågblad till innovativa högteknologiska lösningar. De tre största företagen i området är Euromaint, Spicer Nordiska AB och Svenska Elektromagneter AB. Åmål har även ett rikt föreningsliv med många olika typer av föreningar, alltifrån motionsföreningar till konstföreningar. I kommunikationsväg finns det goda möjligheter att resa til och från Åmål. Europaväg 45 sträcker sig utmed staden. Åmål ligger 17 mil norr om Göteborg och 18 mil från Oslo. Det finns dagliga direktförbindelser med tåg och buss till bland annat Stockholm och Göteborg. Dessutom finns det en insjöhamn i Åmål.  

 

Värt att se

Dalslands kanal

Åmåls Kyrka

Åmåls Järnvägsmuseum

Kungsberget

 

Geografi

I Åmål kommun bor det drygt 12 600 personer fördelat på cirka 900 km2. Åmål ligger i landskapet Dalsland och tillhör Åmåls Kommun i Västra Götalands Län.

 

Länkar

Åmål Kommun

Karta över Åmål

Om Åmål på Wikipedia

Åmåls Industriförening

En butikslokal är en lokal där syftet med lokalen är att driva en butik, affär eller liknande verksamhet. Viktigt att fundera på när man ska hyra en butikslokal är om storleken, stilen och läget passar verksamheten som ska drivas i lokalen. Påbörja din sökning av en butikslokal genom att klicka på länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Säffle Kalmar »